Mi ez a büdös?

A szagtalanítás

Szóval a szagok. Van belőlük, jó, rossz, kellemetlen, maró, édes és még úgy kismillió.
Annyi biztos, hogy a szagokról sokkal többet tudunk, mint a szagtalanításról.

De mielőtt belekezdenénk a szagtalanítás fortélyaiba, engedd meg, hogy feltegyek neked egy egyszerű kérdést: Mikor használtál utoljára illat sprayt? Sajnos az emberek 90%-nak erre az a válasza, hogy tegnap este, vagy esetleg ma reggel. A legtöbben csak a tüneteket kezeljük, az okok helyett. Ez olyan, mintha egy csonttörésre bevennél és fájdalomcsillapítót és lefeküdnél aludni, hogy ezzel megoldottad a problémát.

Az okot kezeld ne a tünetet!

Belépve otthonod ajtaján, egy fárasztó nap után, feltetted már a következő kérdést?

“Mi ez a szag?”

Nos, ezzel nem vagy egyedül. Életed során biztosan találkoztál már rothadó, bomló ételekkel, amelyeknek bizony nagyon erős szaga tud lenni. Sajnos legtöbb esetben ezek a szagok akkor se múlnak el, ha kidobjuk a szemetet vagy eltüntetjük az ebédünk maradékát.

Azonban a leggyakoribb hiba, amit elkövetünk, hogy nem a forrást, csak a tünetet kezeljük. Az illat gyertya, vagy a finom illatú spray elfedi a szagokat pár percre, esetleg órára, de a szagtalanítás akkor lesz hatékony, ha megkeressük a forrást és gyökerestül szüntetjük meg a problémát.

Nos akkor vágjunk is bele és nézzük meg hogyan csinálják a profik:

SZAGTALANÍTÁS!

Ugyan a bevezetőben az olyan egyértelmű és látható szag forrásokról beszéltem, mint az ételmaradék vagy a bomló szemét, ettől jóval több kellemetlen forrás van az otthonunkban.

Mielőtt belekezdünk, még egy fontos gondolatot meg kell, hogy említsek. A szagtalanítás roppant fontos tevékenység, de az lenne a legjobb, ha egyáltalán nem kellene szagtalanítani. A megelőzés egyszerűbb és talán olcsóbb is mint az utólagos kezelés.

+1: A bBag egyébként tökéletes a megelőzésre is, háttérben csendben folyamatosan szagtalanít és párátlanít.

Lássuk mit és hogyan kell szagtalanítanunk, hogy kellemes illat fogadjunk otthonunkba munkából hazaérve.

Sportfelszerelés, edzőtáska

box-kesztyu-bbag

Kérdezz csak meg bárkit, aki edzés után a táskában hagyja az izzadt ruháját. Egy éjszaka a táskában és garantáltan büdös lesz minden. Ha még esetleg box kesztyű is van a táskában, akkor bizony azonnal indulhat a szagtalanítás. Ami a legrosszabb, hogy a bőrből készült edző kesztyűt mosni sem lehet. A megelőzés egyik legjobb módja, ha a kesztyűidbe 2x75g-os a táskádba pedig egy 200g-os bBag-et beledobsz.

Ha nem voltál elég figyelmes, akkor bizony marad a mosás és áztatás. A bőrből készült “mosni tilos” edző cuccokat, pedig rakhatod ki a napra száradni.

Macska alom

macska-alom-bbag

Ha van otthon macskád akkor biztosan tapasztaltad már, hogy annak bizony elég kellemetlen illata tud lenni. Nem csoda, hiszen a macskák 10%-a nem is használja a számára kijelölt helyet.

Cseréld ki az almot rendszeresen és tisztítsd ki a tálat alaposan. Kicsit kényelmesebb megoldás a szagtalanításra, ha beszerzel egy erre létrehozott illatosító spray-t.

Szennyes kosár

szennyes-kosar-bbag

Itt aztán minden van. A konyhától kezdve egészen az edzőteremig. Mármint szag. A ruhádon ott marad csirkehús, szendvics maradék, de ide kerülnek az edző ruháid, a munka ruhád és ha nem egyedül élsz, akkor ezek hatványozottan megtalálhatóak a szennyes kosárban.

Itt sajnos nincs tuti tipp a szagtalanításra. A zárható szennyes kosár és a rendszeres mosás természetesen nagyban mérsékli a kellemetlen szagok elburjánzását.

Cipők

cipo-bbag

Neked vagy bármelyik családtagodnak kellemetlen lábszaga van? Tudod mi okozza? Röviden, a baktériumok, amiknek pedig kedvez a nedvesség. Tartsd szárazon a cipőd és el fognak kerülni a kényelmetlen szituációk. És bizony, ha már a lábad is büdös, akkor a cipőd is az lesz.

Háziállat helye

haziallat-helye

Már megint a kis kedvencek. Egészen addig amíg nem lépnek ki a lakásból, talán nincs is olyan nagy baj. De visszatérve a vadászatból, játékból behozzák a faleveleket, sarat, port és mi ki tudja mit. Ha szeretnék lakásunkból kellemes illatú otthon varázsolni, akkor az ő ágyuknak a szagtalanításáról is gondoskodnunk kell. Szerencsére a bBag állatbarát így mellette is nyugodtan használhatod.

Pelenka szemetes

pelenka szemetes

Aki találkozott már olyan szemetessel, amelyben pelenkákat tárolnak az tudja, hogy ettől orrfacsaróbb szagú eszköz nem sok létezik. Talán a lakásnak ez az a pontja, ahol a legtöbb időt kell fordítani a szagtalanításra. Mosd át rendszeresen szellőztesd minél többet (a szobát is) és ezzel talán mérsékelhető a szemetesből kiáradó szag.

Mikrohullámú sütő

mikro-bbag

Étel melegítése közben hallod a “durrogni” a mikrót? Akkor az ebéded maradéka a mikróban is megtalálható, ami idővel elkezd szagosodni. Bár a legjobb az lenne, ha nem használnánk egyáltalán a mikrohullámú sütőt, de ha már használjuk a rendszeres takarítás sokat segít a szagtalanításban.

Mosatlan tányérok

mosatlan-tanyerok

Az ebéd után a konyhában maradó mosatlan tányéroknak 1 nap után ugyanolyan büdösek tudnak lenni, mint a szemetes. Mosogass rendszeresen vagy szerezz be egy mosogatógépet és a mosogatás helyett töltsd a családoddal az időt, vagy csinálj valami hasznosat. Élvezd ki a modern kor előnyét, hiszen a telefon, mosógép vagy akár a mosogatógép nem azért van, hogy elkényelmesedjünk.

WC

WC

Szerintem ezt nem kell ragozni. Rendszeres szellőztetés és szagelszívó sokat tud segíteni a helyzeten. Mindenesetre a rendszeres takarítás itt is alap és egy bBag ide sem árthat. Talán a WC szagtalanítása az egyik legizzasztóbb kihívást jelentő feladat.

Mi van ha nem tudod eltüntetni a szagokat?

Vannak olyan helyzetek amikor semmi sem segít. Mindannyian hallottunk már olyan rémtörténetet, amikor például egy döglött tetemet találtak a konyhaszekrény mögött. Fontos, hogy minél hamarabb kezeljük ezeket az eseteket, hiszen nem csak rövidtávon, de hosszú távon is okozhatnak problémát. Az illatosítók csupán elfedik a szagokat, de nem szüntetik azt meg. A bútorok, szőnyegek, de még a ruhák is átvehetik a bűzt, amelyeknek tisztítása még nagyobb feladat és költség.

Most már fel vagy fegyverezve a tudással, hogy tudd hogyan kell szagtalanítani otthonod! Fontos az alaposság, ne maradjon ki egyetlen egy kis zug sem. Ha valaminek nem tetszik az illata, akkor ne elfedni akard különböző illatosítókkal, hanem keresd meg a forrást és azt tüntesd el. Ne feledd, az illatosítók csak elfedik a szagokat és nem szüntetik azt meg!

Ez egy sokkal hosszadalmasabb és fárasztóbb folyamat, de megéri. Ne mérgezd magad vegyszerekkel, így is épp elég vegyszer van az otthonunkban. Nemrég írtunk erről egy másik cikket, mielőtt belefújsz a levegőbe, hogy varázslatos illatot csinálj otthonodba, olvasd el ezt a cikket.

És ne feledd, ha egy vegyszer- és illatanyagmentes szagtalanítóra van szükséged, akkor ne keress tovább, mert a bBag tökéletes megoldás neked.

KATT IDE ÉS RENDELD MEG SAJÁT bBAG-ED!